Steun het netwerk van Babytheken

Onze droom: zoveel mogelijk Babytheken in België. Om dit te realiseren hebben we financiële steun nodig.

Doe een gift

Doneren kan door een gift te storten op de bankrekening van De Transformisten: IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB  – in de mededeling ‘gift Babytheek’.

Giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 45% van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift. Tip: vermeld je rijksregisternummer in de mededeling, dan verschijnt je fiscaal attest automatisch in tax-on-web.

Spullen doneren?

Bruikbare babyspullen kunnen vaak een nieuw leven gebruiken in een bestaande Babytheek. Op deze pagina vind je de lijst van alle Babytheken. Neem contact op met een Babytheek in je buurt om te kijken welke spullen gedoneerd kunnen worden.

Zet de Babytheek op je geboortelijst!

Je kan de Babytheek opnemen als goed doel op je alternatieve Geboortelijst (mededeling: ‘Gift Babytheek Geboortelijst + naam kindje’).

Bij Pakske kan je een Babytheek-abonnement toevoegen aan je lijst. Lees hier meer!

Vrijwilliger worden?

De bestaande en opstartende Babytheken zijn vaak op zoek naar vrijwilligers. Contacteer een Babytheek bij jou in de buurt.

Stage lopen bij de Babytheek

Studeer je sociaal-cultureel werk, agogiek of iets gelijkaardigs? Ben je op zoek naar een stageplek? Kom stage lopen bij de Babytheek! Lees hier de vacaturetekst en hier een blogpost over de ervaringen van onze stagiaire Lucca in 2020. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Stuur zeker een mailtje naar eva@detransformisten.be.

Voor bedrijven of organisaties

Wenst u een inzamelactie op te zetten? Stuur dan een mailtje naar info@detransformisten.be. We bespreken dan graag de noden van de bestaande Babytheken.