Start je eigen Babytheek

“We have a dream” Overal babytheken!

 • Omdat we graag iedereen toegang willen bieden aan kwalitatief babygerief.
 • Omdat we de afvalberg willen verkleinen, hoe minder nieuwe spullen, hoe minder afval.
 • Omdat we mensen willen verenigen.

Wil je als gemeentebestuur, burgerinitiatief, organisatie, individu… starten met een Babytheek? De Transformisten inspireert je graag.

Initiatiefnemers kunnen rekenen op een stevig pakket aan ondersteuning:

 • Begeleiding door een expert
  Een ervaringsexpert van De Transformisten helpt je mee met de de opstart van je Babytheek. We voorzien in een vorming van de online catalogus-software en follow-up voor vragen.
 • Draaiboek en uitgebreide bijlagen
  Ga zelf aan de slag met het opstartpakket voor het oprichten van een Babytheek. Maak gebruik van de sjablonen en documenten die we ter beschikking stellen. Het opstartpakket bestaat uit 2 delen: Deel 1 neemt je mee in het ontstaan van het opstartpakket en de gedachten en pijlers achter het Babytheek-concept. Deel 2 bevat alle praktische antwoorden op vragen als: hoe groot moet een Babytheek zijn, welk materiaal heb ik nodig, hoeveel startkapitaal is er nodig etc.
 • Promotiemateriaal
  Uitpakken met een gemeenschappelijk logo, flyers en stickers, een plekje op onze website… het zorgt er allemaal voor dat je Babytheek in het oog springt, herkenbaar is en steeds bekender wordt.
 • Lerend netwerk
  Je wordt meegenomen in een groep van veranderaars. We houden contact via een interne online groep zodat je altijd op de hoogte blijft van de beste tips en de laatste nieuwtjes. Ongeveer één keer per jaar komen we samen voor een inspirerend uitwisselingsmoment.

Interesse?

We komen graag het concept ‘Babytheek’, de mogelijkheden en voorwaarden toelichten. Een verkennend gesprek is steeds gratis. Voor een actieve begeleiding en ondersteuning met bovenstaande mensen en middelen maken we een offerte.

Wil je meer info? Neem contact op met Sarah Van Riel via info@babytheek.be

zweedse-delegatie-elzenhof-babytheek

Het opstartpakket kwam tot stand mede dankzij steun van:

Antwerpen Prov_logo_logo