FAQ

Wanneer is de Babytheek open?

De Babytheek Elzenhof zal op woensdagnamiddag open zijn tussen 14h en 16h. Vanaf het najaar 2018 plannen we ook de Babytheek te openen tijdens Café-O-Lait (tweewekelijks op zaterdag tussen 10h en 12h). Check voor een bezoek aan de Babytheek de website of Facebookpagina voor informatie en eventuele last-minute wijzigingen.

 

Hoeveel kost een lidmaatschap?
Het lidmaatschap kost 20 euro voor een jaar.

 

Hoe kan ik een lidmaatschap doneren?
Wij werken samen met partnerorganisaties in de buurt en Nasci vzw (Dienstencentrum voor het Kind). Zij hebben zicht op mensen die een lidmaatschap goed kunnen gebruiken. Neem contact op met ons via babytheekelzenhof@vgc.be indien je een lidmaatschap wenst te doneren.

 

Hoeveel artikels kan ik per keer ontlenen?

Je kan maximum 4 items tegelijkertijd uitlenen.


Hoe lang kan ik de spullen lenen?
Er zijn twee categorieën:

Lange termijn: Max 6 maanden

Korte termijn: Max 3 weken (bv. voor op vakantie of als je een kindje op bezoek hebt, …)

 

Hoeveel spullen zijn er op voorraad?

Check onze catalogus hier. Ontbreekt er iets? Laat het ons gerust weten via  babytheekelzenhof@vgc.be. We beloven niets maar we proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de vraag van onze leden.

 

Hoe weet ik of de spullen aanwezig zijn?
Op de website http://www.babytheek.be zal een link komen naar de inventaris. Dan kan je zien of iets aanwezig is.

 

Wat gebeurt er als er iets kapot gaat?
We zullen vragen altijd eerst het mogelijke te doen om het item te repareren. Zo niet, dan kijken we of we intern het voorwerp kunnen herstellen.

 

Ben ik verzekerd tegen diefstal?
De spullen zijn vanuit de Babytheek niet verzekerd tegen diefstal. Wanneer iets bij u thuis wordt gestolen, moet u zelf aangifte doen bij de politie en uw inboedelverzekering aanspreken.

 

Ik woon in Gent/Antwerpen/Leuven/Oostende/…, kan ik ook lid worden van de Babytheek?
Door de overweldigende vraag aan spullen zijn we genoodzaakt om Babytheek Elzenhof enkel voor mensen in de regio Brussel open te stellen. 

We zijn vanuit Netwerk Bewust Verbruiken hard bezig om ook andere gemeenten warm te maken om een Babytheek op te starten. Denk jij dat jouw gemeente er klaar voor is en ken je organisaties of mensen die mee willen nadenken. Mail dan naar eva@bewustverbruiken.be

Ik wil graag vrijwilliger worden van de Babytheek, bij wie kan ik terecht?
Geweldig! Stuur een mailtje naar babytheekelzenhof@vgc.be

Kan ik spullen online of telefonisch reserveren?

Je kan spullen NIET telefonisch of per e-mail reserveren. Je kan enkel spullen reserveren op het online platform nadat je een account hebt aangemaakt. Lukt het je niet om een account te maken of spullen te reserveren, spring dan binnen tijdens de openingsuren van de Babytheek en we zullen samen je account in orde brengen.