Babytheek Oostende

Babytheek Oostende is een initiatief dat het duurzaam gebruik van kwalitatieve babyspullen mogelijk maakt. Jonge gezinnen kunnen op een betaalbare en ecologische manier het materiaal ontlenen dat ze nodig hebben voor hun baby. Dat is voordelig voor het klimaat én voor de portemonnee. Er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden. Je bespaart er bovendien ruimte mee en je kan producten makkelijk testen. De Babytheek is een concept van Netwerk Bewust Verbruiken vzw met ondersteuning van Vlaanderen Circulair.

babytheek-gebruiker-sam_0

Hoe werkt het?

Word lid. Schrijf je in op onze website.

Kies jouw spullen in onze online catalogus. Je kan tot zes stuks per keer uitlenen.

Maak een afspraak en haal je reservatie op. Op dit moment betaal je eveneens cash of via overschrijving je lidgeld en de waarborg. Dat kan telefonisch op 059/25.53.04 of via e-mail: info@babytheekoostende.be.

Adres

Louisastraat 7
Oostende 8400

De uitleenperiodes

1) Lange termijn: maximum 6 maanden
2) Korte termijn: maximum 3 weken (bv. voor op vakantie, als je een kindje op bezoek hebt…)
3) Producten die je wil testen zodat je geen overbodige aankopen doet. Deze kan je ook maximum 3 weken testen.

Kostprijs

Een lidmaatschap van één jaar kost 20 euro. Per ontleend item betaal je een waarborg. In de inventaris staat een te betalen bedrag: dit is de waarborg en niet het lidmaatschap! Dit bedrag krijg je bij het terugbrengen van het materiaal terug.

Babytheek Oostende is een samenwerking met De Luierhoek, 0.666, Netwerk Bewust Verbruiken en de Gezinsbond. De luierhoek stelt haar herbruikbare luiers bovendien via ons beschikbaar. Ouders kunnen herbruikbare luiers bestellen en/of een testpakket aanvragen.

Partners van Babytheek Oostende

CKG Kapoentje, Netwerk Bewust Verbruiken, Vlaanderen Circulair, O666, De Luierhoek, Gezinsbond Oostende
Netwerk Bewust Verbruiken, CKG Kapoentje, Vlaanderen Circulair, O.666 vzw, De Luierhoek, Gezinsbond Oostende