Babytheek Moerbeke-Lokeren

De gemeente Moerbeke lanceert binnenkort een Babytheek in samenwerking met Het Huis van het Kind Lokeren Moerbeke. Dat is een uitleendienst voor babyspullen die ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte. De nieuwe Babytheek zal zich richten op inwoners van Moerbeke en Lokeren.

OPROEP

De sociale dienst doet een eerste warme oproep aan mensen die kwalitatieve babyspullen kunnen missen en aan mensen die zich graag vrijwillig willen inzetten voor het project.

De Babytheek in opstart zoekt nog allerhande babymateriaal vb. wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi, speelboog, borstvoedingskussens, babybadjes, luiertassen, zwemvestjes …

De vrijwilligers die zich aanmelden, zullen kunnen bijdragen aan de promotie, het openhouden van de babytheek, het gebruiksklaar maken van babymateriaal of de administratie (aanmaken ledenfiches, online catalogus bijhouden, het registreren van lidmaatschap enz.).

De contactpersoon voor materiaal én vrijwilligers is Stephanie Poppe, bereikbaar via stephanie.poppe@moerbeke.be of tel. 09/326.71.94.

Babytheek-1_Netwerk-Bewust-Verbruiken