Babytheek Moerbeke-Lokeren

De gemeente Moerbeke lanceerde op 20 mei 2021 een Babytheek in samenwerking met Het Huis van het Kind Lokeren Moerbeke. Dat is een uitleendienst voor babyspullen die ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte. De nieuwe Babytheek zal zich richten op inwoners van Moerbeke en Lokeren.

 

Babytheek_MoerbekeLokeren_600pxOpeningsuren

Elke eerste en derde donderdag van de maand op afspraak. Om een afspraak te maken bel 09 326 71 94 of stuur een mailtje naar babytheek@moerbeke.be

Adres

Huis van het Kind Moerbeke-Lokeren
Hospicestraat 15b
9180 Moerbeke-Waas

Contact

Bij eventuele vragen kan je terecht op het nummer 09/326.71.94 of babytheek@moerbeke.be

Catalogus

Hier vind je de catalogus met de babyspullen van de Babytheek. Iedereen kan er kennismaken met het aanbod. Wie items wil reserveren en uitlenen moet lid worden.

Oproep

De sociale dienst doet een eerste warme oproep aan mensen die kwalitatieve babyspullen kunnen missen en aan mensen die zich graag vrijwillig willen inzetten voor het project.

De Babytheek in opstart zoekt nog allerhande babymateriaal vb. wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi, speelboog, borstvoedingskussens, babybadjes, luiertassen, zwemvestjes …

De vrijwilligers die zich aanmelden, zullen kunnen bijdragen aan de promotie, het openhouden van de Babytheek, het gebruiksklaar maken van babymateriaal of de administratie (aanmaken ledenfiches, online catalogus bijhouden, het registreren van lidmaatschap enz.).

De contactpersoon voor materiaal én vrijwilligers is Stephanie Poppe, bereikbaar via stephanie.poppe@moerbeke.be of tel. 09/326.71.94.

Babytheek-1_Netwerk-Bewust-Verbruiken

Partners

Babytheek Moerbeke-Lokeren is een initiatief van het huis van het kind Moerbeke-Lokeren, De Transformisten en met de steun van Vlaanderen Circulair.