De Grootste Spaghettislag 2020 voor Babytheek Brussel!

Babytheek Brussel is het goede doel waarvoor ‘Brussel Helpt’ dit jaar de Grootste Spaghettislag ter wereld organiseert. Op zaterdag 28 november 2020 zul je op verschillende locaties in Brussel spaghetti kunnen koken én eten om geld in te zamelen. Sarah Van Riel en Eva van Velzen van de Babytheek zijn daar héél blij mee. In de BRUZZ-studio verklaarde Sarah: “Dit voelt als een enorme erkenning voor het werk dat we tot nu geleverd hebben. Al ruim een jaar voelen we de noodzaak om het project uit te breiden in Brussel. Dankzij Brussel Helpt kunnen we meer Babytheken in Brussel openen!”

Schermafbeelding 2020-07-23 om 11.44.20

Groot succes sinds opstart

Een Babytheek is een uitleendienst van kwalitatieve babyspullen. Bij de Babytheek kun je alle materiaal lenen voor de zorg van je kindje. Dat materiaal, zoals een badje, een autostoel, een park of een speeltapijt, heb je vaak maar voor een korte periode nodig, waardoor lenen al snel een verstandiger keuze lijkt, zowel uit financiële als ecologische overwegingen. De Babytheek werkt met een abonnement en richt zich op een heel brede doelgroep: ouders, grootouders, pleegouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, expats…

In 2018 opende de eerste Babytheek in Elsene-Brussel als proefproject van het Gemeenschapscentrum Elzenhof en Netwerk Bewust Verbruiken. In 2019 en 2020 kreeg die Babytheek navolging op verschillende plaatsen in Vlaanderen met Babytheken in Lennik, Aartselaar, Geel, Mechelen, Gent, Oostende, Kortrijk en Poperinge. Ondertussen barst de Brusselse Babytheek Elzenhof uit z’n voegen.

Uitbreiding zeer welkom

Tot vandaag is de Babytheek in Elsene de enige in het Brussels Gewest. Netwerk Bewust Verbruiken ziet de interesse voor de uitleendienst groeien en wil met ‘Babytheek Brussel’ de uitleendienst ook introduceren in andere delen van de stad. Onder meer in de Kanaalzone (Anderlecht-Molenbeek), de zone Noord (Jette-Laken) en Schaarbeek zoekt Babytheek Brussel een samenwerking op met lokale sociale partners en vrijwilligers. Het uitreiken naar kwetsbare gezinnen en de formule van ‘sociale abonnementen’ staan daarbij centraal.

Coronaspaghetti

Normaal gezien organiseert Brussel Helpt op zaterdag 28 november 2020 de derde editie van de Grootste Spaghettislag ter Wereld. Die spoort zo veel mogelijk Brusselaars aan om samen te koken en samen te eten. “De coronacrisis dwingt Brussel Helpt mogelijk om op zoek te gaan naar een veilig fundraising-alternatief”, zegt Ineke Le Compte van BRUZZ daarover. “Daarover komt er meer nieuws begin oktober, dan gaat de actie van start.”

OVER BRUSSEL HELPT

BRUZZ brengt het nieuws uit Brussel − online, op radio en tv en in print. Elk jaar zet BRUZZ samen met lokale partners een grote solidariteitsactie op onder de noemer Brussel Helpt. De opbrengst gaat steeds naar een organisatie die een antwoord biedt op een grootstedelijke uitdaging.

In 2019 haalde Brussel Helpt meer dan 50.000 euro op voor Douche Flux, een organisatie die werkt aan de herintegratie van mensen in bestaansonzekerheid, dakloos of niet, met of zonder papieren, van hier of van elders… In 2020 zet Brussel Helpt z’n schouders dus onder de uitbreiding van Babytheek Brussel. Zo zullen meer jonge Brusselse gezinnen gebruik kunnen maken van een laagdrempelige uitleendienst voor babyspullen.

Lees meer of herbeluister onze reactie bij BRUZZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s