BLOG

Bedankt aan alle growfunders!

Beste Growfunders van de Babytheek,

Het is gebeurd! Na 3 maanden kunnen we met grote dankbaarheid zeggen dat we de kaap van 12.000 euro voor de Babytheek gehaald hebben. Met dank aan jullie. Dankzij jullie bijdrage kan de Babytheek binnenkort wel degelijk het levenslicht zien! Dit wordt de eerste bibliotheek van babyspullen in Brussel.

My Fair baby badHeel erg bedankt van ons hele team: Eva van Netwerk Bewust Verbruiken, Sarah en Laura van het gemeenschapscentrum Elzenhof en het team van Growfunding.

De voorbije maanden werden we alleen maar enthousiaster van het concept de Babytheek. Veel ouders zeiden dat ze heel wat babyspullen kochten die ze maar voor een heel korte tijd nodig hadden. Een babybadje is na 4 maanden al te klein, een draagtas blijkt niet geschikt voor elke baby, een wippertje is ook al snel te klein,… Door al deze verhalen zagen we steeds meer het belang in van de Babytheek. Het concept van de Babytheek werd ook met veel enthousiasme onthaald door de pers, in deze reportage van Bruzz, in deze artikels van De Standaard, de Knack en Le Soir.

En wat nu? Met deze 12.000 euro willen we de Babytheek binnenkort openen. Hier gaan de centjes naartoe:

  • Meer dan de helft van het ingezamelde geld gebruiken we om kwalitatief goede babyspullen aan te kopen. Wat verstaan we daaronder? Spullen die lang meegaan, die eenvoudig proper gemaakt kunnen worden én die gemakkelijk gerepareerd kunnen worden.
  • Een deel van het geld gaat naar de inrichting van de Babytheek in het gemeenschapscentrum Elzenhof in Elsene. We willen een mooie en fijne plek creëren waar je ook rustig even een kopje thee of koffie kan drinken en andere mensen kan ontmoeten.
  • We investeren in een website waarop we de beschikbare babyspullen kunnen tonen.
  • Als laatste willen we de vrijwilligers die de Babytheek draaiende houden ook een vergoeding kunnen aanbieden én een jaarlijks verwenmoment. Want zonder vrijwilligers kunnen we de Babytheek niet openhouden. Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Laat dan zeker iets weten aan eva@bewustverbruiken.be.

My fair Baby papaWe kruipen nu even achter de schermen om alles klaar te maken voor lancering. Dit voorjaar hopen we de Babytheek te openen. Een update mogen jullie binnenkort verwachten, en uiteraard ook een uitnodiging voor de officiële opening!

Kan je niet wachten tot de lancering? Volg dan de geboorte van de Babytheek via onze Facebookpagina.

Warme groeten,

Eva van Netwerk Bewust Verbruiken en Sarah van GC Elzenhof

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s