Eva en de Babytheek

IMG_20171015_171348Ik ben Eva, mama van 2 kleine kindjes en werkzaam bij Netwerk Bewust Verbruiken. Bij Netwerk Bewust Verbruiken zijn we steeds op zoek naar positieve en leuke manieren om mensen mee te krijgen richting een duurzame toekomst. Als je een kindje verwacht vragen veel mensen of je de babykamer al hebt ingericht en of je alle spullen al hebt gekocht. Ik kreeg al veel stress bij de gedachte dat ik spullen moest kopen. Hoe wist ik nu welke spullen? Daarbij zag ik op om ons appartement te vullen met voorwerpen waarvan ik niet wist of de kleine ze überhaupt wel ging nodig hebben. Gelukkig begrepen veel mama vriendinnen mijn stress en zij brachten mij spullen die ze zelf nog thuis hadden staan. Uiteindelijk kochten we voor onze eerste vrijwel niets, maar konden we bijna alles lenen. En snel merkten we, veel spullen heb je effectief maar kort nodig. Een babybadje op hoge poten, dat is heel handig voor de eerste paar maanden, daarna staat hij in de weg. Een draagdoek, die gebruikte ik toch niet zo veel als ik dacht dat zou doen.

Ik vond het geweldig dat ik spullen van vrienden kon uittesten en lenen. Zij waren blij dat het niet op de afvalberg terecht kwam.

Terug op het werk begonnen we na te denken. Delen is het nieuwe hebben, dus waarom niet een systeem waar aanstaande ouders makkelijk toegang hebben tot duurzame babyspullen? Om te lenen, te testen, te gebruiken. Voor alle ouders, vooral en ook voor die die het niet breed hebben. Maar ook voor als je nichtje of vriendje op bezoek hebt. Want wie heeft er 2 kinderbedjes staan in een stadsappartement?Logobabytheek

Daarom besloten we om de Babytheek op te richten, een bibliotheek voor babyspullen. We vonden in Sarah van het gemeenschapscentrum Elzenhof de ideale partner en we sloegen de handen in elkaar. Op 11 oktober startten we de Growfundingcampagne om geld, spullen en vrijwilligers te verzamelen. Begin 2018 kunnen we hopelijk van start gaan.

Neem eens een kijkje op onze pagina ww.growfunding.be/babytheek en steun ons!

BANNERS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s